سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
اخبار

یکی از سؤالاتی که در طول تاریخ عصر غیبت مطرح بوده و هست این است که چرا امام زمان غایب شد، و چرا ما با آن حضرت ارتباط نداریم؟

پاسخ: سؤاال مورد نظر را با بیان مقدماتی که خود آن ها ما را به نتیجه ی قطعی می رساند جواب خواهیم داد:

1. خداوند متعال در قرآن کریمش و نیز پیامبر اسلام خبر از پیروزی و غلبه ی دین اسلام بر جمیع ادیان در پایان تاریخ بشریّت داده است.

خداوند می فرماید: «هُوَ الَّذِی أَرسَلَ رَسُولَهُ بِالهُدی وَ دِینِ الحَقِّ لِیُظهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَو کَرِهَ المُشرِکُونَ»؛ «اوست خدایی که رسول خود را با دین حق به هدایت خلق فرستاد تا بر همه ادیان عالم تسلّط و برتری دهد، گر چه مشرکان کراهت داشته باشند.»


2. مصالح بندگان با اختلاف حالات آن ها متغیّر می شود. خداوند متعال امر تدبیر بندگان و مصلحت آن ها را بر عهده گرفته است. عقلشان را کامل کرده و آن ها را به انجام اعمال صالح وادار نموده است تا از این طریق به سعادت برسند. حال اگر مردم به دستورهای خداوند تمسک کرده و انجام وظیفه کنند، بر خداوند است که آن ها را یاری کند و با اضافه کردن عنایت هایش بر بندگان، راه را بر آن ها تسهیل و هموار نماید، ولی در صورتی که مخالف دستورهایش عمل کنند و مرتکب نافرمانی شوند، مصلحت بندگان تغییر می کند، و در نتیجه، موقعیّت و وضعیّت نیز تغییر خواهد کرد، خداوند توفیق را از آنان سلب خواهد نمود، و در این هنگام مستحقّ ملامت و سرزنش می شوند.

خداوند متعال امامان را یکی پس از دیگری به سوی مردم فرستاد ولی هنگامی که آنان را نافرمانی کرده و به طور وسیع خونشان را ریختند، قضیه برعکس شد و مصلحت بر این تعلق گرفت که امام مردم، غایب و مستور گردد.

3. بی شک هر کار اجتماعی – بزرگ یا کوچک- احتیاج به آماده شدن شرایط مناسب دارد. لذا باید برای قیامی جهانی و فراگیر آمادگی خاصی صورت گیرد.

4. بی تردید، دین غالب در عصر ظهور، احتیاج به رهبر و امامی غالب دارد که دارای شرایطی از قبیل: قدرت فوق العاده، علم جامع و عصمت باشد.

5. مطابق روایات متواتر بین شیعه و سنّی پیامبر امامان بعد از خود تا روز قیامت را دوازده نفر بر شمرده است که بعد از او پیاپی خواهند آمد.

6. از مجموعه ی روایات و ادله عقلی استفاده می شود که بقای امام معصوم و حجّت خدا بر روی زمین تا روز قیامت امری ضروری است.

مرحوم کلینی به سند صحیح از ابی حمزه نقل می کند که از امام صادق سؤال کردم: آیا زمین بدون امام باقی می ماند؟ حضرت فرمود: « لو بقیت الأرض بغیر إمام لساخت»؛ «اگر زمین بدون امام باقی بماند، دگرگون خواهد شد.»

7. یکی از اسباب گوشه نشین شدن انبیا و رسل، خوف از قتل به جهت حفظ جان و به امید نشر شرایعشان بوده است. امام مهدی نیز با نبود اسباب عادی برای نصرت و یاری اش و خوف از کشته شدن، به امر خداوند مأمور به غیبت و دوری از مردم شدند.

امام صادق به زراره فرمود:« للقآئم غیبة قبل قیامه. قلت: ولِمَ؟ قال: یخاف علی نفسه الذبح»؛ « برای قائم غیبتی است قبل از قیامش. زراره می گوید: به حضرت عرض کردم: به چه جهت؟ فرمود: زیرا از قتل بر خود می ترسد.»

8. یکی از اسباب و عوامل غیبت امام زمان که در روایات به آن اشاره شده، بیعت نکردن آن حضرت با حاکمان عصر خود است.

شیخ صدوق به سندش از امام صادق نقل می کند که فرمود: « یقوم القآئم و لیس لأحد فی عنقه بیعة»؛ «قائم قیام خواهد کرد در حالی که بیعت کسی بر گردن او نخواهد بود.»

9. هدایت بر چند قسم است:

الف. هدایت فطری: که همان هدایت از راه فطرت است.

طبق آیه ی 30 ام سوره ی مبارکه روم:«پس روی خود را متوجّه آیین خالص پروردگار کن. این فطرتی است که خداوند، انسان ها را بر آن آفریده، دگرگونی در آفرینش الهی نیست، این است آیین استوار، ولی اکثر مردم نمی دانند.»

ب. هدایت تشریعی: که متفرّع بر حضور امام در میان جامعه است تا مردم را از نزدیک راهنمایی کند.

طبق آیه ی 213 ام سوره ی مبارکه ی بقره:«مردم [در آغاز] یک دسته بودند، [و تضادی در میان آن ها وجود نداشت. به تدریج جوامع و طبقات پدید آمد و اختلاف و تضادهایی در میان آن ها پیدا شد، در این حال] خداوند، پیامبران را بر انگیخت تا مردم را بشارت و بیم دهند و کتاب آسمانی که به سوی حق دعوت می کرد، با آن ها نازل نمود، تا در میان مردم، در آنچه اختلاف داشتند، داوری کند ...».

ج. هدایت تکوینی: که همان تصرف و تدبیر در نظام آفرینش است.

بر اساس آیه ی 40 ام سوره ی مبارکه ی نمل:«[امّا] کسی که دانشی از کتاب [آسمانی] داشت گفت: پیش از آنکه چشم بر هم زنی، آن را نزد تو خواهم آورد. و هنگامی که [سلیمان] آن [تخت] را نزد خود ثابت و پابرجا دید گفت: این از فضل پروردگار من است، تا مرا آزمایش کند که آیا شکر او را بجا آورم یا کفران می کنم؟!...».

د. هدایت باطنی: که شعبه ای است از هدایت تکوینی و به معنای ایصال به مطلوب است.

طبق آیه ی 73 ام سوره مبارکه ی انبیاء:« و آنان را پیشوای مردم ساختیم تا خلق را به امر ما هدایت کنند و هر کار نیکو را [از انواع عبادات و خیرات] و خصوص اقامه ی نماز و ادای زکات را به آن ها وحی کردیم و آن ها هم به عبادت ما پرداختند.»

با نظر و تأمل در مجموع مقدمات فوق به این نتیجه خواهیم رسید که وجود نازنین امام زمان به عنوان دوازدهمین امام، باید برای روز موعود در پس پرده غیبت بوده، تا در آن هنگام به اذن خداوند برای هدایت بشر ظهور کند.

منابع: موعود شناسی، علی اصغر عرفانی/ بحارالأنوار، ج 52، ص 96/ صحیح بخاری، ج 8، ص 127/ کافی، ج 1، ص 179، ح 10/ کمال الدین، 480/ کمال الدین، ج 2، ص 481، ح 10


<;/div>
نویسنده » امین غلامی . ساعت 5:45 عصر روز دوشنبه 88 تیر 22
لیست کل یادداشت ها
از آیات سوره قدر، چگونه وجود امام زمان استفاده می شود؟
امام مهدی برای اثبات وجودخود درعصر غیبت صغرا،چه تدابیری اندیشید؟
ملاک معیار انتصاب نوّاب اربعه چه بوده است؟
وضعیت سیاسی درعصر امام عسکری و ولادت حضرت مهدی چگونه بوده است؟
وظایف و مسئولیت های نوّاب اربعه چه بوده است؟
آیا خداوند و امامان برای غیبت امام (عج) زمینه سازی کرده اند؟
چگونه می توان با 313 نفر، دنیا را تسخیر کرد؟
فلسفه غیبت امام زمان (عج) چیست؟
عنصر صبر در تحقّق انتظار تا چه مقدار مؤثر است؟
آیا با حضور امام در بین مردم ممکن نبود ستمگران تسلیم او گردند؟
چرا با وجود فساد در جهان حضرت ظهور نمی کنند؟
چرا ما نمی توانیم خدمت امام زمان (عج) خود برسیم؟
ظرفیت کلی برای ظهور حضرت مهدی (ع) چیست؟
معنای «بقیة الله» که از القاب حضرت مهدی (ع) است، چیست؟
آیا گناهان شیعیان، سبب تأخیر در ظهور می شود؟
[همه عناوین(39)][عناوین آرشیوشده]
درباره نویسنده

فلسفه غیبت امام زمان (عج) چیست؟ - وبلاگ تخصصی مهدویت | اللهم عجل لولیک الفرج

امین غلامی
برای تعجیل ظهور من – در هر موقعیت مناسبی – بسیار دعا کنید که در آن فرج و حل مشکلات شما خواهد بود. (امام زمان«عج»)

لوگوی ما
فلسفه غیبت امام زمان (عج) چیست؟ - وبلاگ تخصصی مهدویت | اللهم عجل لولیک الفرج

آرشیو وبلاگ
لینک های روزانه
لینک های دوستان
پشتیبانی

پشتیبانی آنلاین :



پشتیبانی آفلاین :

آمار وبلاگ
کاربران آنلاین
بازدید امروز : 14
بازدید دیروز: 30
بازدید کل :211887
تاریخ ساخت: 1387/5/5
Page Rank (پیج رنک ما در گوگل)
نمایش RSS
اشتراک در خبرنامه

نام:

ایمیل:

طراح قالب

امین غلامی

موسیقی وبلاگ

شما می توانید هنگام مطالعه و بررسی وبلاگ به موسیقی این وبلاگ هم گوش دهید

لینک دریافت موسیقی وبلاگ